Elérhetőségünk
Mobil:Kovács Endre +36-30-9666-567
Szabó Miklós +36-30-9344-973


e-mail: emi@eminet.hu
e-mail: kovacsendre@eminet.hu
szabomiklos@eminet.hu
http://www.emi-mernokiroda.hu
Esztergom,a Duna jobb partján fekszik, 30.000 lakosú 1000 éves város.
Budapesttől 40 km-re északra, a Budapest-Bécs M1-es autópályától 30 km-re .

Történelmi város világtörténeti nevezetességekkel amelyek közül legismertebb az esztergomi Bazilika, amely méreteivel kimagaslik a Duna tájból . Műkincseivel(Kincstár, Bakócz-kápolna, Grigoletti oltárképe).

Esztergom 1420-ig főváros, a magyar királyok székehelye, kereskedelmi központ, történelmi csaták, sorsfordulók szintere.

1920-tól határváros.

Esztergom jelentős kulturális események hordozója is. Liszt Ferenc Esztergomi Mise cimű zeneművét a Bazilika avatására komponálta .

A Babits Villa , Babits Mihály és író barátai Esztergomi kötődésének helyszine .

Ezen kivül a város országos kulturális , zenei események és tárlatok helyszine.

Esztergom iskolaváros, hat általános, hét közép- és két főiskoláján közel 8000 diák tanul.

A 60-as években kibontakozó fejlett szerszámgép- és műszeripar mára hagyományaiban és szakmai kultrájában létezik, de kialakulóban van Esztergom új ipara elsősorban a SUZUKI autó valamint az TYKO műszergyártása révén .

A Dunakanyar gyöngyszeme Esztergom , hosszú történelmi múltra tekint vissza . Ez a hely már az Őskorban is lakott volt, a rómaiak erőditményt épitettek itt, a honfoglalás után pedig itt koronázták első királyunkat , Szent Istvánt. Amikor a tatárjárás után Esztergom mint főváros a rangját elvesztette , továbbra is primás székhely maradt, ezáltal egyházi központja a fiatal magyar államnak. A reneszánsz korban élte a város a virágkorát , melynek a török betörése vetett véget.
Az érsek a Felvidékre , Nagyszombatba (ma Tranava) menekült , igy ez a vidék 300 évre elárvult. Csak 1822-ben kisérelte meg a visszatért főkáptalan Közép-Európa legnagyobb szakrális épületének alapkőletételével - a város egykori fényét visszaadni. Korábbi politikai jelentőségét Esztergom soha nem tudta visszaszerezni.
A kultúra és müvészet terén azonban jelentős eredmények születtek.Iskolái a fiataloknak sokoldalú képzést biztositanak, számos múzeumában országos viszonylatban is ritka kincsek találhatók , igy a mai müvészek is ihletet kapnak ettől a várostól.
kepatmeretezes_hu_IMG_1652.JPG
eszterg1.gif
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.